Sonic State Studio / Audio Cards/Hardware / MIDIMAN Delta Audiophile 2496

Average rating: 7.7/10 out of 10

page 1 of 13:   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13    
a professional,part-timer,hobbyist user writes:
-1'

posted Wednesday, 15-Dec-10 at 23:33
Da Jazzdude a hobbyist user from Holland writes:
WTF, is this about not being XP certified or so. I bought this card to use with XP, yet on install it says its not , and it gives me all kinds of shit I HATE IT frankly, it gives me nothing but trouble, like where u set the system volume... it's greyed out, and set to 0 this means that whenever using this card with a MS-app It will set the output volume to 0, I can open the slide and then it goes right back to 0. As for crackling and such. I can work with it for instance in Cubase, and it will work, but as soon as the load increases I have to increase the latency, which means I have to Exit cubase and adapt this then restart cubase. Which is really not the way I like to work. I mean I just get sick and tired of having to work around my card instead of with it.... Does anyone know a sollution to make the Audiophile 2496 REALY work with XP

posted Tuesday, 30-Aug-05 at 13:29
ThomasJ a hobbyist user from Poland writes:
I've audiophile 2496 and got problem with clicks and pops ONLY when using SATA disk. When using my old disk (PATA) whole's recording perfect. Tried different configurations: -changed few times disks! -using PCI SATA controller, onboard SATA disabled -fresh drivers for all devices -previous drivers with some combinations Up till now nothing changed (hanging on it 4th day)...any ideads how to overcome the problem? my set is: ABIT AN7 (NForce2), Seagate Barracuda 160GB SATA

Rating: 8 out of 10 posted Friday, 19-Nov-04 at 5:36
vismars a hobbyist user from Germany writes:
If you have clicks and crackles, check ALL the devices you have installed. Put all cards out except the 2496 and GFX and try again. Bad PCI drivers for network cards etc. cause repeated crackles in intervals of a second or so. Try without network adapter installed. Disable all optional devices such as USB and such in BIOS. Check if you have proper drivers installed for all your devices, microsoft drivers that come with windows do often seem to work fine, but cause problems at other devices like the 2496 Audiophile.

Check wether all your IDE devices run in UDMA Mode.

Install all the mainboard drivers, even VIA boards shouldn't be a problem with drivers properly installed.

The Delta Audiophile 2496 is a great Audio Card if you have a clean system. But it relies on the system to be clean! You wont want to drive a Ferrari in a Rallye, would you? Consumer cards have good perfomance under all circumstances, like unclean PCI Bus etc. Pro cards are optimized for performance, not for compatibility with bad devices like old network cards, tv cards, old cdroms, wrong drivers installed etc. !!

Just dont give up, rethink, which device could cause the problem?

Great Sounding Card, nice to play with Giga :)

Rating: 9 out of 10 posted Thursday, 11-Nov-04 at 11:1
Tim a hobbyist user from U.S. writes:
I have the Maudiophile 2496 and I believe I have installed it correctly. I am having trouble getting the audio card to work with my recording program. Does anyone have any suggestions?

Rating: 5 out of 10 posted Wednesday, 10-Mar-04 at 11:59
page 1 of 13:   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13    

Add your review
NEW SYSTEM - to keep the user reviews focussed, we are now approving all submissions before they appear.
We will endeavour to process your comments within 24hrs

Do not post items for sale or wanted here (they will be removed)
Use the Sonic Free Ads
Name
Email
Mail me Sonic State News
From:
(Country)
[ Professional Part TimeHobby-ist ] User
Nature of comments:
comment question
Whaddaya think: (blank lines are converted to paragraph breaks)
No HTML please.
Score 1=low 10=hi